sunnyday.

HEJ.

idag blir det ett kort&tråkigt inlägg för vi får inte låna nåt eluttag och har knappt nåt batteri i datorn :/

men idag har vi iallafall legat vid playa feliz hela dagen och stekt i solen, himla varmt och skönt :)
nu ska vi snart börja göra iordning oss inför kvällen för då ska vi ut och bailandoo, det blir nog najs!

kanske kommer ett roligare inlägg med bilder imorn, om hon som jobbar på restaurangen vi sitter på vaknar på rätt sida vill säga ..


men en sak vet vi iallafall och det är att vi saknar er där hemma, vi längtar inte direkt hem men längtar efter att träffa er <3 LOVEU.

HÖRS!
/ maja&elli (amanda o fanny kokar spaghetti)

GODAFTON.

HOLÀ.
idag har jag&elli legat på stenplayan efter praktiken, det var caliente men skönt!
sen försökte vi oss på ett bad i det blå, men det är så himla kallt och kämpigt att ta sig ner för stenarna så vi gick till grann hotellet och tjuvbadade i deras uppvärmda pool, det var mycket bättre! :) hähä.
idag var praktiken lika som alla andra dagar, men nu har vi kommit in i allt så nu klarar vi oss själva och det är skönt. jag pratade även med en norsk dam idag och hon sa minsann att jag var en koselig? jente som hon tyckte om, det är ju alltid trevligt att höra! :D

nu ska elli och jag upp på rummet och vänta på att amanda o fanny ska sluta jobba så får vi se vad vi hittar på för nåt, imorn är vi iallafall lediga och det ska bli himla skönt!

HÖRS snart igen.
/ majs




elli på playan.

majs på promenix

elli vid playa feliz

dagens händelser.

HOLÀ VÅRA VÄNNER DÄR LÅNGT BORT ÖVER HAVET!

vi hoppas med hela våra hjärtan att ni mår bra och att även ni får lite sol och värme, om inte så skulle vi nog kunna skicka över litegrann om ni nu är intresserade :)
det som vi skrev häromdagen , att ni kunde skicka matrester till oss kan ni sluta med nu :) för nu har vi även flörtat till oss kvällsmat från kvällsbuffén och hujedamej vad jag och maja åt av den idag, oh så doppade vi massa melon- och apelsinbitar i den omtalade chokladfontänen, japp ni hörde rätt ;)  ska se till att ta kort på den för att kunna göra er lite mer avundssjuka :)

men nu tillbaka till dagens händelser, vilken blir dagens höjdpunkt- var det den goda frukoststarten imorse, när den stora gastuben gick loss i hela restaurangen, då en av servitörerna råkade dra bort spärren så den for med en duns ner på golvet och sprutade åt alla håll men som tur var så va det ingen farlig gas -ingen kom till skada och vi fick till slut tag på den, när vi var påväg till stranden oh såg den nakna killen liggandes blottande lutandes mot dem stora stenarna eller vad det kanska när vi hörde våran santa lucia sång på frukosten imorse.

svårt som vanligt men jag tror nog att kvällsmaten vinner idag :) så dålig som den varit de andra dagarna.
nu är vi lediga i två dagar, så fucking great- hoppas att molnen försvinner så att vi kan få se den klarblå himlen igen :)

nu dör batteriet snart, snyft :(

ta hand om er !

ADIOS (L)

/ E.

Buenos diaz eller är det kanske buenas tardes nu?

Fanny här

Idag och igår har det varit konstigt väder och sinnessjukt varmt.. och med det menar jag 42 grader i SKUGGAN. det blåser mycke och är mulet men det hjälper inte. vindarna kommer från afrika där av värmen.

I Sverige stänger man uteserveringar pågrund av kyla.. igår kväll stängde dom uteserveringen i buffén för att det var för varmt. till och med på kvällen.

Amanda och jag jobbade i buffén 15-23 igår. Det är roligare att jobba kväll för då är det mer att göra och det går inte till riktigt likadant som på dagen. På kvällen får man ta beställningar på dricka och prata mer med gästerna. Vilket inte är så svårt då typ 90% är svenskar och norrmän :) Igår fick jag också stå i baren utanför med en spansk tjej som kan säga några få ord på engelska haha. men det funkar, standard här är att dom pekar med fingret under ögat sen visar dom och vi gör likadant.

Efter jobbet var vi helt slut och sjukt hungriga. Så vi gick och satte oss på en restaurang precis nedanför vår lägenhet och delade på en pizza och drack några öl. Blev bästa polers med mannen som jobbade där som redan hade druckit 5 rom och cola.. Alla känner redan igen oss här i centret. Vi får billigare på restaurangerna för att dom vet att vi jobbar på hotellet

Efter ett tag där gick vi bort till en bar som nog är en av dom få här i bahia.
På baren träffade vi två 21 åriga danska killar som jobbar för fritidsresor på vårt hotell. Så dom hängde vi med ett tag sen gick vi hem runt halv 3 o sov.

Om två timmar börjar vi jobba, det är sista dagen innan två dagars ledigt!
Imorgon ska vi till playa del ingles med Emelie och Minna som är två jätte gulliga tjejer från Göteborg som har praktik i receptionen.

Saknar alla hemma jätte mycket. Saknar dock inte Sverige, eller jo maten kanske.
Härom dagen på morgonen när jag kom in i badrummet luktade det Musse, sen när vi gick ut stod en likadan bil som pappas utanför.

Vi hörs snart Maja och Ellinor skriver säkert efter jobbet!

Adios


lyckad bildbomb.

här har ni som ni ser en makrobild på en kaktus som maja tog under vår joggingtur igår :)

makrobild på stenstranden :)

makrobild på en äcklig krabba :)

majas fina bild från stranden :) GRAN CANARIA 2010

en lika dan men med FAME för alla oss fyra Fanny,Amanda,Maja& Ellinor :)

en bild på solstolar, var dock mulet när vi tog bilderna, kommer bättre senare :)

en bild utöver havet och här ser ni också det tråkiga vädret.

såhär ser det ut när man kommer ut från hotellet och bakom de vita byggnaderna ligger vår lägenhet :)


sådär mina vänner, detta va bilderna ni får idag, snart är batteriet slut så måste skynda skynda. mer bilder kommer såklart, förhoppningsvis imorgon :)
ha det så bra där hemma!

SAKNAR ER! <3 

ps. släng inga matrester, skicka dom till oss :)

PUSS!

/E.

HOT.

JAPP, det är precis vad det är här idag! GALET varmt.
idag är det som att kliva in i en bastu när man går utanför dörren.

nu sitter vi återigen här på restaurangen & nördar med en cola och en vatten och lyssnar på musik och jag slökollar på fotboll på storbildstelevisionsmaskinen :)

pratar med mamma o pappa på skype nu och jag sa precis hur mycket jag saknar deras svenska mat! maten här är inte alls god, till kvällsmat idag blev det kokt potatis och gurka inte så värst vidare gott! så elli o jag ska nog gå och köpa en pizza nu och ta med upp till balkongen och smaska i oss, det blir najs!

imorn är sista praktikdagen sen är vi lediga fredag&lördag och då ska vi åka till stranden och steka sen slår vi nog till på en utgång tillsammans med Minna och Emelie, det blir nog kul :)

HÖRS SNART IGEN.

loveu/ majs.

misslyckad bildbomb.



det går visst inte att ladda upp bilder idag, buhu:( 
istället ska jag och maja upp till lägenheten, duscha, handla gottigottgott och sedan sätta på en film :)
hoppas ni har det super där hemma, saknar er! <3

(bli inte ledsna, vi kommer såklart försöka igen)

/ E  & M

dagens händelser.

sitter även idag i den fula gula restaurangen och funderar på angående dagens händelser såhär på kvällskvisten, idag har vi nog inte lika många att rangordna i jämförelse med gårdagen men lite grann har vi i allafall, var det kanske när jag och maja snodde youghurt från frukostbuffén, när vi råkade säga att resan tur och retur kostade 20 euro (fast vi menade såklart 200 euro), eller va det kanske när vi käkade upp alla apelsiner på lunchen.

nu så ska ni alldeles strax få bildbomb så håll utkik!

/E.

HOLA.

idag har dagen bestått av praktik, stulen youghurt från frukost buffèn, solning på terassen, löprunda, glassätande, och fotografering.

praktiken idag var precis som igår, vi är i restaurangen o plockar o dukar o överraskar gästerna med att man kan prata svenska! vi håller även på att lära oss att prata spanska, galet svårt! men det ska nog gå vägen nångång :D

nu har elli o jag precis varit ute o sprungit och fotat en massa bilder som ni ska få se, så ni får se hur det ser ut där vi håller hus! :)

amanda o fanny jobbar kväll den här veckan så dem är o kämpar o sliter i restaurangen nu, lider nästan lite med dom :D hähä



nu tar snart batteriet slut på min dator och man får av någon konstig anledning inte låna eluttagen här så ska ta och avrunda nu! elli ska försöka få in ett inlägg med bilderna så har ni något kul att titta på :)

HÖRSDÅ!
adios/ maja


förresten, jag SAKNAR er där hemma, ta hand om er <3 LOVEU.

dagens händelser.

sitter här på fannys dator för att min dött oh jag glömde laddaren hemma, det är smart :) hur som helst, sitter här och försöker resumera dagens händelser och vilket av alla som hamnar först på listan, var det när vi vaknade imorse oh insåg hur jäkla gott vi hade sovit i dem ickesköna sängarna, var det kackerlacksupptäckten i majas resväska, var det alla kroppsspråkgester och improvisationer, de fula meningarna vi fått lära oss på spanska eller kanske var det när jag och maja gick in på personalherr toan och blev totalt utskrattade, haha fy vad vi skämdes!

jag har iallafall inte kommit fram till vilket som var värst, kanske slår min gravidbild som maja lagt upp allt- haha men jag bjussar på den oh ja, jag har spännt ut magen, är inte maja snäll så lägger jag in en på henne också, men då lär jag nog inte vara så röd dagen efter utan snarare blå för glad är det sista hon kommer bli, höhö :)

snart kommer fanny och amanda tillbaka och ska troligtvis ha tillbaka datorn, kanske kan hålla tummarna på att jag får låna majas laddare eller så kanske det är dags att traska härifrån. ska eventuellt gå till en annan lägenhet, är två svenska tjejer från göteborg som har praktik i receptionen så vi kanske ska förbi och hälsa på lite :)

nu är dom tillbaka, hörs!

adio!

/E.

:)

HEJOHÅ.

nu sitter vi här o dricker cola/cider efter en lång dag innehållandes en hel del teckenspråk och improvisationer från våran sida, det är inte alltid så lätt att bli förstådd i alla sitautioner.

Men idag var iallafall vår första dag på praktiken och i början var det lite rörigt och ingen visste direkt vart vi skulle vara, men sen hamnade vi alla i serveringen, elli&jag hamnade i buffèrestaurangen där vi fick tömma bord och duka och det var jättesoft och helt okej :) maten är inte mycket att hurra för, men apelsinerna är iallafall himla goda! det är ju positivt. vi fick även ett schema för den här veckan och vi jobbar 8-16 på pappret men idag hade vi gjort klart allt vi skulle redan 20 över 3 så då fick vi sluta, så vi sprang upp till takterassen och la oss och stekte i solen med musik & djungelvrål.

JUSTJA, imorse när vi vaknade efter våran powernap skulle jag leta fram min kjol i min resväska och då tyckte jag att jag såg nåt röra sig där i & mycket riktigt, det var en liten vidrig kackerlacka som låg och lurade där i! men amanda, man som hon är tog saken i egna händer och lyfte ur den med sina bara händer (okej, hon använde en tallrik och ett glas) och kastade ut den från balkongen.


nu orkar ni nog inte läsa mer så jag lägger in ett par bilder istället! :)

PÅ ÅTERHÖRANDE!
/maja







uppdaterar!

ja måste då säga att jag och maja inte fick några goda hamburgare av några snälla kockar utan fick sätta oss i den fina personal matsalen och äta det goda personalmaten, om det är nått vi inte kommer stå ut med här så är det maten, oh ja tror inte vi kommer gå upp några kilon, i så fall gå ner och speciellt få näringsbrist.

imorgon har jag uppmanat tjejerna att sno med sig frukt från matsalen och ta med sig till rummet, plus att vi faktiskt fått lov att käka av frukostbuffén imorgon, kommer nog vara det bästa på hela dagen:)

/ E.

first day

första dagen har gått bra.. jag och amanda hamnade på cocoloco vilket är pool restaurangen där vi har stått i baren.. det var väldigt lite att göra men det var kul ändå.

det jag skrev igår om att kommunikationen gick bra stämmer inte riktigt längre.. 98% av personalen snackar inte engelska. så kroppsspråk används flitigt. men dom flesta i personalen är sjukt trevliga speciellt kockarna som tycker det är kul att vi är där och försöker prata med oss hela tiden även fast dom knappt kan säga hej på engelska.. dom lagade också en varsin hamburgare till oss även fast det är meningen att vi ska äta den underbara personal maten.... till lunch åt vi köttbullar pommes och ketchup.. gött

innan vi gick och la oss igår kollade vi igenom lägenheten och rystade alla lakan så det var kackerlack fritt.. det kommer vi nog fortsätta med speciellt efter majas upptäckt förut..

vi hörs då
hepåre

LIFE IS GOOD

Efter en jävla lång resa är vi äntligen framme! Ingen sömn på långt över ett dygn men här finns det ingen tid att vara trött. Allt har gått som på räls och det har vi nog att tacka min tur för hihi...

Kommunikation går skapligt bra. Dom flesta vi har träffat har faktiskt pratat engelska men tyvär kan personalen på hotellet väldigt dålig engelska. Imorgon ska vi troligtvis vår första praktik dag. Vi ska gå till receptionen vid 9 där vi ska få info om praktiken. Personalen där visste knappt att vi skulle komma men det ordnade sig tillslut. Vi har fått två lägenheter i Bazar. Det ligger inne i ett köpcentrum mitt imot hotellet med massa restauranger och affärer. Ellinor och Maja hade sånn bonntur att dom fick en lägenhet med TVÅ balkonger. Jag och Amanda har ingen balkong. Men lägenheterna ligger bredvid varandra så det är lugnt. Standarden på lägenheten är väl sådär.. men det duger för oss.
Det är sjukt varmt här och nu sitter vi ute på en restaurang som har internet uppkoppling och vi måste nog köpa nått att äta här. Förut fick vi äta den underbara personal maten vilket bestod av torrt ris och segt kött. Men nu blir det nog en pommes tallrik och nachos..

Nu får jag inte skriva mer för jag är tydligen en nöööööörd men lite pics kommer nog :)

peace and löööve /Fanny


ARLANDA.

GOOOOOOD MORGON VÄNNER!

nu sitter vi vid det fyrkantiga bordet och ska strax bege oss iväg mot gaten oh sedan blir det upp-upp-oh iväg! ingen av oss har riktigt förstått att vi ska vara borta en hel månad och vi är lite nervös angående vad vi egentligt gett oss in på, men det ska nog gå bra :) och med massvis med kommentarer av er angående skvaller från peking så tror jag vi klarar oss galant där borta i värmen :)

klockan tickar iväg och vi ska börja traska bort nu, självklart ska vi försöka fixa internet så fort som möjligt när vi är framme!

ha det så bra allihopa!

ÄLSKAR ER!


/ E.   resten hälsar!

RSS 2.0